Τιραμισού

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Τιραμισού

Τα υλικά μας  για τη κρέμα:
500 ml κρέμα γάλακτος
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
500 γρ. κρέμα τυριού
Για σιρόπι θα χρειαστούμε:
2 ποτήρια νερό 
2 κουτ. σούπας ζάχαρη 
2 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
8 κουτ. σούπας κονιάκ

2 πακέτα μπισκότα savoyard
Κακάο για επικάλυψη 


Εκτέλεση:


Με το μίξερ, χτυπάμε σε βαθύ μπολ τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη έως ότου γίνει μία αφράτη σφιχτή κρέμα. (Όταν αρχίσει να πήζει δυναμώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ.) Την τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ύστερα προσθέτουμε τη κρέμα τυριού και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα. Το ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σε ένα ρηχό μπολ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον καφέ, το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά 
μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Παίρνουμε ένα ένα μπισκότο το βουτάμε στο υγρό μείγμα για πολύ λίγο (τρία με τέσσερα δεύτερα) και το τοποθετούμε σε ορθογώνιο ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του ταψιού, βάζοντας το ένα savoyard δίπλα στο άλλο.
Ρίχνουμε τη μισή κρέμα και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με με τα savoyard και ύστερα το ίδιο με τη κρέμα. Στρώνουμε τη κρέμα και κοσκινίζουμε το κακάο μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια της κρέμας. Το βάζουμε στο ψυγείο, μετά από μία ώρα μπορούμε να το σερβίρουμε, αλλά όση περισσότερη ώρα μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο. Σφίγγει η κρέμα και το γλυκό μας είναι δροσερό το ίδιο και στα δύο επίπεδα και αυτό το καταλαβαίνουμε σε κάθε κουταλιά που γευόμαστε!



Τα υλικά μας

ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ

προσθέτουμε την ζάχαρη

και το χτυπάμε με το μίξερ έως ότου
γίνει σφιχτή η κρέμα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο

σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη

τον καφέ, το κονιάκ

και το νερό

ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

Προσθέτουμε την κρέμα τυριού

και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα

βουτάμε τα savoyard στο υγρό μείγμα (σιρόπι)

και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο

ρίχνουμε τη μισή κρέμα

στρώνουμε

και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 

το ίδιο και με τη κρέμα

την απλώνουμε

και κοσκινίζουμε το κακάο


σερβίρουμε


Από την ομάδα του e-mam.gr, καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB