
Χοιρινό με ρύζι
για 3 άτομα
Υλικά:
1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
Μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
Αλάτι - λάδι
Υλικά για το ρύζι:
1 ποτήρι του νερού ρύζι
2 ποτήρια του νερού νερό
Μια κουτ. της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε περίπου 5κ. σούπας λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκίτσες, το ρίχνουμε κι' αυτό στο τηγάνι. Όταν σοταριστεί καλά ρίχνουμε ένα ποτήρι του νερού νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε να σε μέτρια φωτιά με καπάκι να βράσει. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό προσθέτουμε. Όταν το χοιρίνο είναι έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το βούτυρο και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν βράσει προσθέτουμε το αλάτι και αμέσως το ρύζι. Ανακατευουμε τακτικά ώστε να μη μας κολλήσει και ελέγχουμε αν χρειαζεται κι άλλο νερό. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το κατεβάζουμε απο τη φωτιά (κι ας έχει μείνει λίγο νερό) το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και απο πάνω το καπάκι. Σε 10 με 15 λεπτά είναι έτοιμο και δεν θα έχει καθόλου νερό.
![]() |
το χοιρινό μας κομμένο έτοιμο για το τηγάνι |
![]() |
ψιλοκόβουμε τι πιπεριές και τα κρεμύδια |
![]() |
και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για σοτάρισμα |
![]() |
ρίχνουμε και το χοιρίνο |
![]() |
όταν σοταριστεί καλά ρίχνουμε ένα ποτήρι του νερού νερό |
![]() |
το αφήνουμε να σε μέτρια φωτιά με καπάκι να βράσει |
![]() |
μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε με κρασί |
![]() |
σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό με βούτυρο και το αφήνουμε στη φωτιά |
![]() |
μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και το ρύζι |
![]() |
Ανακατευουμε τακτικά ώστε να μη μας κολλήσει και ελέγχουμε αν χρειαζεται κι άλλο νερό |
![]() |
μόλις το ρύζι είναι έτοιμο...σερβίρουμε |
Καλή όρεξη!
Απο την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου