Χοιρινό με πράσα

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Χοιρινό με πράσα

Τα υλικά μας:
1 κιλό χοιρινό (σπάλα, μαλακό)
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια
2 καρότα
Μία χούφτα σέλινο
Αλάτι - πιπέρι
Λάδι
Προαιρετικά: 
Λίγη σελινόριζα 

Για το αυγολέμονο:
1 αυγό 
1 λεμόνι


Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τα ζεματάμε για δέκα λεπτά 
(μετά από το βρασμό μετράμε δέκα λεπτά) και τα στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ έχουμε προσθέσει σε μία άλλη 
κατσαρόλα λάδι όπου θα τσιγαρίσουμε ελαφρώς το 
κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές και όταν αλλάξει χρώμα προσθέτουμε νερό (λίγο πιο 
πάνω από το κρέας). Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο τα καρότα σε 
λωριδούλες και δύο 
κομματάκια σελινόριζα αν θέλουμε. Ανακατεύουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει το 
κρέας. Δεν το ανακατεύουμε συχνά για να μη λιώσουν τα λαχανικά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό, θα το δείτε, 
δεν θέλουμε όμως να έχει και πάρα πολύ ζουμί. 
Ίσα ίσα να καλύπτει το κρέας με τα λαχανικά. Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε αλατάκι πιπεράκι. 
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό από το λεμόνι πολύ καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό ζουμί από τη 
κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος το ρίχνουμε πάλι μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε πιάνοντας τη 
κατσαρόλα από τα χερούλια της κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Σερβίρουμε αμέσως. 
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μας από τη προηγούμενη μέρα και λίγο πριν το γεύμα μας ζεσταίνουμε 
το φαγητό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το αυγολέμονο. 





Τα υλικά μας

κόβουμε τα πράσα

τα καρότα
και τα κρεμμυδάκια

ζεματάμε τα πράσα

για περίπου δέκα λεπτά (μετά από το βρασμό)
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι


και το κρέας
όταν αλλάξει χρώμα
προσθέτουμε νερό

αν χρειαστεί  ξαφρίζουμε 

στραγγίζουμε τα πράσα

και όταν πάρει βράσει το φαγητό  τα προσθέτουμε

μαζί με τα καρότα και το σέλινο

 ανακατεύουμε
αφήνουμε να βράσει

Αφού σβήσαμε το φαγητό μας, κάνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι
προσθέτουμε ζουμί από τη κατσαρόλα
ανακατεύοντας συνεχώς
το ρίχνουμε πάλι στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις




Σερβίρουμε



Από την ομάδα του e-mam.gr, καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB