Στρούντελ μήλου
Τα υλικά μας:
3-4 μήλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. σταφίδες
1-2 κουτ. γλυκού κανέλα
8 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε 50 γραμμάρια από το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και μόλις κάψει ρίχνουμε το ψωμί που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Όταν πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά, κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μήλα
σε μικρά κομμάτια, (τα καθαρίζουμε τελευταία στιγμή τα μήλα για να μη μαυρίσουν) τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τη κανέλα και ανακατεύουμε.
βουτυρώνουμε ένα ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε σε ένα μπρίκι. Θα χρειαστούμε τέσσερα φύλλα για κάθε στρούντελ, κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε εκτός από το τελευταίο που βάζουμε τη γέμιση. Αφού βάλουμε και τη γέμιση κατά μήκως κλείνουμε τα φύλλα, πρώτα από τα πλαϊνά και μετά τυλίγουμε σε ρολό.Το τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο από πάνω, λίγη ζάχαρη και κανέλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Τα υλικά μας:
3-4 μήλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. σταφίδες
1-2 κουτ. γλυκού κανέλα
8 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε 50 γραμμάρια από το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και μόλις κάψει ρίχνουμε το ψωμί που έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Όταν πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά, κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε τα μήλα
σε μικρά κομμάτια, (τα καθαρίζουμε τελευταία στιγμή τα μήλα για να μη μαυρίσουν) τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τη κανέλα και ανακατεύουμε.
βουτυρώνουμε ένα ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο το λιώνουμε σε ένα μπρίκι. Θα χρειαστούμε τέσσερα φύλλα για κάθε στρούντελ, κάθε φύλλο που βάζουμε το βουτυρώνουμε εκτός από το τελευταίο που βάζουμε τη γέμιση. Αφού βάλουμε και τη γέμιση κατά μήκως κλείνουμε τα φύλλα, πρώτα από τα πλαϊνά και μετά τυλίγουμε σε ρολό.Το τοποθετούμε στο ταψί, ρίχνουμε λίγο βούτυρο από πάνω, λίγη ζάχαρη και κανέλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
![]() |
Τα υλικά μας |
![]() |
Λιώνουμε το βούτυρο |
![]() |
όταν κάψει, προσθέτουμε το ψωμί |
![]() |
αφού πάρει χρώμα και γίνει τραγανό κατεβάζουμε από το μάτι |
![]() |
κόβουμε τα μήλα |
![]() |
τα προσθέτουμε στο τηγάνι |
![]() |
στη συνέχεια ρίχνουμε τις σταφίδες |
![]() |
τη ζάχαρη |
![]() |
και τη κανέλα |
![]() |
ανακατεύουμε |
![]() |
Βουτυρώνουμε ένα ταψί |
![]() |
τέσσερα φύλλα για κάθε στρούντελ |
![]() |
βουτυρώνουμε κάθε φύλλο, |
![]() |
εκτός το τελευταίο που μπαίνει η γέμιση |
![]() |
ρίχνουμε τη γέμιση κατά μήκος |
![]() |
κλείνουμε πρώτα από τα πλαϊνά |
![]() |
και τυλίγουμε σε ρολό |
![]() |
![]() |
τοποθετούμε στο ταψί |
![]() |
ρίχνουμε λίγο βούτυρο από πάνω |
![]() |
![]() |
λίγη ζάχαρη |
![]() |
και λίγη κανέλα |
![]() |
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά |
![]() |
μέχρι να ροδίσει |
![]() |
αφήνουμε λίγο να κρυώσει |
![]() |
και σερβίρουμε.. |
Από την ομάδα του e-mam.gr, καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου