Χοιρινό στη λαδόκολλα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012


Χοιρινό στη λαδόκολλα
4 μερίδες

Τα υλικά μας:
1 κιλό χοιρινή σπάλα
3 πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ γραβιέρα
λάδι - ρίγανη
αλάτι - πιπέρι


Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα ταψάκι βάζουμε τρία λαδόχαρτα (το 
ένα πάνω από το άλλο) και τοποθετούμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε φέτες. Ρίχνουμε λίγο
αλατάκι. Στη συνέχει προσθέτουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού 
ρίγανη. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
από πάνω τη ντομάτα σε ροδέλες, τη γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και τέλος ρίχνουμε
 λίγο λάδι από πάνω. Κλείνουμε καλά τα λαδόχαρτα και προσθέτουμε δύο ποτήρια νερό στο ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου. Δέκα λεπτά 
πριν το βγάλουμε από το φούρνο ανοίγουμε το λαδόχαρτο. Σερβίρουμε απευθείας.




Τα υλικά μας


Κόβουμε το κρέας


κόβουμε και τις πατάτες σε ροδέλες..


..και τις τοποθετούμε στο ταψί

από πάνω βάζουμε το κρέας και αλατοπιπερώνουμε

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι

Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες..

..και βάζουμε τη μία ροδέλα δίπλα στην άλλη

τέλος βάζουμε τη γραβιέρα σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε λίγο λάδι

Κλείνουμε τα λαδόχαρτα και προσθέτουμε νερό στο ταψί

Ψήνουμε

Έτοιμο..


απλά φανταστικό

Σερβίρουμε



Από την ομάδα του e-mam, καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB