Κορμός

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013


Κορμός

Τα υλικά μας μας για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
150 γρ. βούτυρο
4 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού μπεϊκιν
2 βανίλιες
Για την μούς:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα φρέσκο
Προαιρετικά:
100 γρ. κρέμα γάλακτος (για σαντιγί)
100 γρ. σοκολάτα τριμμένη για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) το κακάο επίσης κοσκινισμένο
τις βανίλιες και τέλος το βούτυρο όπου το έχουμε λιώσει. Τοποθετούμε λαδόχαρτο σε ταψί, 27x18 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Για τη Μούς: Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα μπρίκι, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά
και το ρίχνουμε αμέσως στη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε
με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Τέλος ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ τη σοκολάτα με τη σαντιγί, από κάτω προς τα πάνω. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά (τουλάχιστον μισή ώρα).
Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ταψί και αμέσως το τυλίγουμε με μία βρεγμένη πετσέτα, το αφήνουμε για λίγα λεπτά να πάρει τη φόρμα που επιθυμούμε. Αφαιρούμε τη πετσέτα γεμίζουμε με κρέμα και διακοσμούμε..
Για τη σαντιγί, χτυπήστε λίγη κρέμα γάλακτος αφήστε την στο ψυγείο λίγο να σφίξει και διακοσμήστε!

Τα υλικά μας


χωρίζουμε τους κρόκους απ΄τα ασπράδια 

τα ασπράδια τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα 


και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη 


ανακατεύουμε τους κρόκους με ένα πιρούνι

και το ρίχνουμε στο μείγμα 

κοσκινίζουμε το αλεύρι

ανακατεύουμε με τη μαρίζ

κοσκινίζουμε και το κακάο

ρίχνουμε και το βούτυρο

και ανακατεύουμε έως ότου πάρει αυτή τη μορφή

τοποθετούμε στο τσέρκι και ψήνουμε

χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος

μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί  
ζεσταίνουμε το γάλα

και το ρίχνουμε στη κουβερτούρα

ανακατεύουμε

μέχρι να λιώσει 

και όταν λιώσει το ρίχνουμε στη σαντιγί

ανακατεύουμε απαλά

από κάτω προς τα πάνω 
Αμέσως μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο το τυλίγουμε με μία βρεγμένη πετσέτα

αλείφουμε τη μους
τυλίγουμε και..

διακοσμούμε..







Από την ομάδα του e-mam.gr, καλή χρονιά και καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB