Σαλάτα με σολομό

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012


Μια συνταγή από τον Γιάννη Κατσόπουλο
Σαλάτα με σολομό:

Τα υλικά μας για μία σαλάτα:
 2 φύλλα μαρούλι ρομάνα
 2 φύλλα μαρούλι αισμπεργκ
 Λίγη αντιδοσαλάτα
 Λίγο ρατίτσιο
 Λίγη ρόκα
 3 φέτες σολομό καπνιστό
 1 πιπερίτσα τσίλι
 Λίγο τζίντζερ
 1 lime
 1 baby corn (από κονσέρβα)
 Ελαιόλαδο
 Ξύδι
 Αλάτιιπέρι

Προαιρετικά
1 παντζάρι 
1 κουταλιά της σούπας λικέρ μαστίχας


Εκτέλεση:



Παίρνουμε το lime και το στύβουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε τον σολομό και τον μαρινάρουμε στον χυμό του lime 
ώσπου να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Πιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε μια πιπερίτσα chili αφού πρώτα την έχουμε καθαρίσει από μέσαΑνακατεύουμε ελαφρώς (με τα χέρια) τον σολομό με τον χυμό από το lime και το chili. 
Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την ρόκα, το μαρούλι (εμείς βάλαμε μαρούλι ρομάνα και iceberg), το ρατίτσιο, την αντιδοσαλάτα. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, λίγο ξύδι
αλάτι και τα ανακατεύουμεΨιλοκόβουμε λίγο τζίντζερ και το αλατίζουμε (έτσι θα βγουν τα υγρά του και 
αναδεικνύεται πιο πολύ η γεύση του). Το βάζουμε στην κορυφή της σαλάτας. Ψιλοκόβουμε λίγο ξερό κρεμμύδι και 
το βάζουμε πάνω από το τζίντζερ. Παίρνουμε ένα baby corn και το κόβουμε φέτες.
Έπειτα παίρνουμε τον σολομό μας και με φαντασία τον τοποθετούμε στις άκρες της πράσινης σαλάτας.

Για το στολισμό του πιάτου μας και για extra γεύση:
Βράζουμε ένα παντζάρι (την ρίζα μόνο) και αφού κρυώσει, το ραντίζουμε με λίγο λικέρ μαστίχας. Το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε σε μίξερ. Αφού πολτοποιηθεί, με την βοήθεια ενός κουταλιού στολίζουμε το πιάτο μας..





Παίρνουμε ένα laim το κόβουμε στη μέση  

και το στύβουμε 

βάζουμε το σολομό και ανακατεύουμε ελαφρώς 

κόβουμε τη πιπεριά στη μέση, τη καθαρίζουμε

έπειτα..

τη κόβουμε σε λεπτές λωρίδες

και στη συνέχεια σε μικρά κομματάκια 

τη ρίχνουμε στο σολομό
και προσθέτουμε λίγο πιπεράκι
ανακατεύουμε

καθαρίζουμε το τζίντζερ 

κόβουμε ένα μικρό κομμάτι  

και αυτό σε λεπτές φετούλες

ρίχνουμε αλάτι
κόβουμε τη πρασινάδα μας

και προσθέτουμε το λάδι το ξίδι το αλάτι, ανακατεύουμε 

αρχίζουμε να διακοσμούμε το πιάτο μας

βάζουμε το σολομό
κόβουμε λίγο κρεμμύδι
σε λεπτές φετούλες

κόβουμε και το καλαμπόκι
τοποθετούμε το τζίντζερ στη κορυφή 

και από πάνω το κρεμμύδι 




κόβουμε το βρασμένο παντζάρι 

ραντίζουμε με λικέρ 

και πολτοποιούμε 



με ένα κουτάλι βάζουμε τις τελευταίες πινελιές 





Προσθήκη λεζάντας



απλά φανταστικό





Από την ομάδα του e-mam και τον Γιάννη Κατσόπουλο, καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB