![]() |
Μια συνταγή από τον Γιάννη Κατσόπουλο |
Τα υλικά μας:
Μισό κιλό ψωμί
300 γρ ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό
Λίγο λάδι
Λίγο ξίδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε λίγο λάδι. Το βάζουμε σε προθερμασμένο
φούρνο, στους 160 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σειρά έχει το σκόρδο, καθαρίζουμε τις σκελίδες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το δουλεύουμε με το μαχαίρι μας μέχρι να λιώσει (το αλάτι θα βοηθήσει το σκόρδο να βγάλει τα υγρά του). Το προσθέτουμε στα ντοματίνια και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Παίρνουμε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και τα κόβουμε
σε πολύ λεπτά κομματάκια. Το ίδιο κάνουμε και με το κλωναράκι του βασιλικού. Τα ρίχνουμε και αυτά στα ντοματίνια. Τέλος προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο ξίδι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και με ένα κουτάλι σερβίρουμε στις ζεστές τραγανές φετούλες ψωμιού. Διακοσμούμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
![]() |
κόβουμε το ψωμί σε φέτες |
![]() |
περιχύνουμε με λαδάκι.. |
![]() |
![]() |
..και τις ψήνουμε |
![]() |
καθαρίζουμε τα ντοματίνια.. |
![]() |
..και τα κόβουμε σε μικρά κυβακια. |
![]() |
κόβουμε το σκόρδο |
![]() |
ρίχνουμε λίγο αλάτι.. |
![]() |
..και το δουλεύουμε καλά με το μαχαίρι μας έως ότου.. |
![]() |
..γίνει έτσι |
![]() |
..το ρίχνουμε στα ντοματίνια |
![]() |
..και προσθέτουμε λίγο αλάτι. |
![]() |
Παίρνουμε λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού |
![]() |
και τα κόβουμε |
![]() |
![]() |
ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι βασιλικού για έξτρα γεύση |
![]() |
προσθέτουμε λίγο λάδι και λίγο ξίδι.. |
![]() |
..και ανακατεύουμε |
![]() |
είναι όλα έτοιμε για να τις σερβίρουμε |
![]() |
μία κουταλιά σε κάθε φέτα ψωμιού |
![]() |
διακοσμούμε .. |
![]() |
..με φρέσκα φύλλα βασιλικού |
![]() |
¨ Έτοιμες |
![]() |
απλά φανταστικές! |
![]() |
Δοκιμάστε τις! Από την ομάδα του e-mam και τον Γιάννη Κατσόπουλο, καλή επιτυχία! |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου