Γεμιστά με κιμά

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012


Γεμιστά με κιμά
6 -7 μερίδες

Τα υλικά μας:
8 ντομάτες
4 πιπεριές
2 κολοκυθάκια
400 γρ κιμά μοσχαρίσιο 
2 κρεμμύδια μεγάλα
1½ κούπα ρύζι γλασέ
Μαϊντανό αρκετό
Αλάτι – Πιπέρι – Λάδι
Και το ψαχνό της ντομάτας

Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε στο ταψί. Κόβουμε το πάνω μέρος της ντομάτας (όχι όμως τελείως) ώστε οι ντομάτες μας να έχουν καπάκι και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη ψίχα προσεκτικά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις πιπεριές και βγάζουμε τα σποράκια. Κόβουμε τα κοτσάνια απο τα κολοκύθια και λίγο απο το κάτω μέρος (για να στέκεται όρθιο) και στη μέση. Με προσοχή πάλι θα αφαιρέσουμε το εσωτερικό του.
Σε ένα μπόλ λιώνουμε τη ψίχα της ντομάτας και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το μαϊντανο (βάλαμε 2 χούφτες), το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι και το κιμά. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα λαχανικά μας. Δεν πιέζουμε με το κουτάλι ούτε τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, διότι το ρύζι θα φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Κλείνουμε τα καπάκια και περιχύνουμε λίγο λάδι πάνω απο τα γεμιστά. Δεν βάζουμε καθόλου νερό. 
Ψήνουμε για τρία τέταρτα στους 200οC με αέρα και κάτω αντίσταση, ύστερα μισή ώρα στους 200οC και αέρα.

Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, γι’ αυτό πάντα δοκιμάζουμε το φαγητό πρίν το σβήσουμε και πρίν μας καεί

Τα υλικά μας
αδειάζουμε την ψίχα από την ντομάτα

και τα σποράκια από την πιπεριά

και το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια

λιώνουμε την ψίχα
της ντομάτας σε ένα μπολ

προσθέτουμε το κρεμμύδι 
το μαϊντανό 
το ρύζι 
και λίγο λάδι 

και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 
γεμίζουμε τα λαχανικά χωρίς να πιέζουμε 

ώρα να μπουν στο φούρνο φούρνο 
σερβίρουμε 


!!!!Απο τη χορτασμένη ομάδα του e-mam.gr καλή επιτυχία!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB