Μακαρονάδα με λουκάνικα
Υλικά για τέσσερα άτομα:
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
- ελαιόλαδο
- 3 πιπεριές (κατά προτίμηση μιά κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- μία σκελίδα σκόρδο
- μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κεσεδάκι ψιλοκομμένες ντομάτες
- αλάτι - πιπέρι
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε 6 κουταλιές ελαιόλαδο (περίπου) μέχρι να ροδίσουν λίγο.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στο πακέτο, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για την σάλτσα μας.
Τρίβουμε το καρότο και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι που έχουμε κρατήσει από το τηγάνι μας και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπερίες - ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν, αφού τα σοτάρουμε ρίχνουμε το καρότο με το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τα λουκάνικά μας.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό, το σκεπάζουμε και αφήνουμε καλά να βράσει η σάλτσα μας μέχρι να πήξει.
Σερβίρουμε! Αν θέλουμε προσθέτουμε και τρυμμένη φέτα
 |
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες |
 |
τηγανίζουμε σε 6 κουταλιές ελαιόλαδο (περίπου) |
 |
βράζουμε τα μακαρόνια |
 |
ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι |
 |
επίσης τρίβουμε το καρότο και το σκόρδο |
 |
βάζουμε το λάδι από τα λουκάνικα σε μία κατσαρόλα |
 |
ανακατεύουμε καλά |
 |
και σβήνουμε με κόκκινο κρασί |
 |
ρίχνουμε την ντομάτα |
 |
και τα λουκάνικα και ανακατεύουμε |
 |
Σερβίρουμε! |
 |
και τριμμένη φέτα αν θέλουμε |
Απο την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου