Υλικά:
5 μελιτζάνες φλάσκες
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδου
2 ντομάτες μέτριες
Μια χούφτα μαϊντανο
1 κύβο ζωμό απο μοσχάρι
Αλάτι και λάδι για τηγάνισμα
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, κόβουμε τη φλόυδα ριγέ όπως βλέπετε στην εικόνα και τις χαράζουμε κατα μήκος. Τις τοποθετούμε σε ένα μπόλ με νερό και μία χούφτα αλάτι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια τις ντομάτες τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανο. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και μόλις κάψει βάζουμε τις μελιτζάνες, πρώτα απο την επίπεδη μεριά (εφόσον τις έχουμε σκουπίσει με μία πετσέτα). Όταν πάρουν χρώμα και εχουν μαλακώσει (ελέγχουμε απο την επίπεδη μεριά με ένα πηρούνι) τις γυρίζουμε. Είναι έτοιμες όταν και η «ριγέ» μεριά πάρει χρώμα. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι απο τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει. Πρόσθετουμε λίγο αλάτι, το κύβο και μισό ποτήρι νερο. (Στις μελιτζάνες δεν θα προσθέσουμε άλλο αλάτι). Μόλις μαραθούν τα υλικά μας κατεβάζουμε απο τη φωτιά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες. Αν σας περισσέψει γέμιση τη περιχύνουμε στο ταψί. Τέλος ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις κάτω με αέρα για 20 με 30 λεπτά.
![]() |
μερικά από τα υλικά μας |
![]() |
![]() |
κόβουμε τη φλόυδα ριγέ |
![]() |
ψιλοκόβουμε τα υλικά μας |
![]() |
ελέγχουμε απο την επίπεδη μεριά με ένα πηρούνι και γυρίζουμε |
![]() |
όταν πάρει χρώμα και η "ριγέ" μεριά οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για γέμισμα |
![]() |
ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει |
![]() |
μόλις μαραθούν τα βγαζουμε και γεμίζουμε τις μελιτζάνες |
![]() |
ψήνουμε στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις κάτω με αέρα για 20 με 30 λεπτά |
![]() |
...και έτοιμο |
![]() |
σερβίρουμε... |
Απο την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου