Λουκουμάδες γεμιστοί με κουβερτούρα

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012


Λουκουμάδες γεμιστοί με κουβερτούρα  (για 70-80 λουκουμάδες)
Υλικά για τη ζύμη:
500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις   
8γρ. Μαγιά ξηρή
25γρ. Ζαχαρη
480γρ. Γάλα
175γρ. Κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
100γρ. Πραλίνα για επικάλυψη
Λάδι για τηγάνισμα.

Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη τοποθετούμε στη κατάψυξη εως ότου τη χρειαστούμε. (Ανακατεύουμε μία φόρα τα κομματάκια γιατί μπορεί να κολλήσουν στο πιάτο μας λόγο της ψύξης.)
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1ώρα.  Βάζουμε τη κατσαρόλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά και βγάζουμε τα κομματάκια κουβερτούρας απο τη κατάψυξη. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε λίγη ζύμη, βάζουμε στο κέντρο της ζύμης ενα κομματάκι κουβερτούρας και το κλείνουμε καλά ώστε να μην ανοίξει και βγεί η σοκολάτα.
Αν δεν προσθέσουμε σοκολάτα, δημιουργούμε το λουκουμά ως εξής: παίρνουμε με τη παλάμη μας λίγο χυλό και κλείνουμε τη παλάμη σχηματίζονταν μία μπουνιά (βλ. ).
Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα και όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα τους βάζουμε σε χαρτί ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
Σε μπέν μαρί (ή φούρνο μικροκυμάτων) λιώνουμε τη πραλίνα και τη περιχύνουμε στους λουκουμάδες.                                  
Τι είναι το μπέν μαρί: Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και απο πάνω ένα μεταλλικό μπολ που περιέχει τη πραλίνα. Με τους ατμούς που θα δημιουργηθούν λίωνει η πραλίνα (προσοχή, δεν θα πρέπει το μπολ να ακουμπά το νερό).
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σοκολάτα γάλακτος είτε λευκή σοκολάτα για τη γέμιση. Έμεις χρησιμοποιήσαμε κουβετρούρα για τη γέμιση και πραλίνα για την επικάλυψη ώστε να υπάρχει μία ισορροπία γεύσεων.


Τα υλικά μας

Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια


Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και μέσα σε αυτό διαλύουμε τη μαγιά
ρίχνουμε το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη 
και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το τοποθετούμε
σε ζεστό μέρος σκεπασμένο

μία ώρα μετά το μείγμα μας είναι έτοιμο
βάζουμε τη κατσαρόλα με το λάδι σε μέτρια φωτιά
και βγάζουμε την κουβερτούρα απο την κατάψυξη

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε λίγη ζύμη,
βάζουμε ενα κομματάκι κουβερτούρας...

 ...και το κλείνουμε καλά
Αν δεν προσθέσουμε σοκολάτα παίρνουμε με τη παλάμη μας λίγο χυλό
και κλείνουμε τη παλάμη σχηματίζονταν μία μπουνιά


Σε μπέν μαρί (ή φούρνο μικροκυμάτων) λιώνουμε τη πραλίνα

Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά
και απο πάνω ένα μεταλλικό μπολ που περιέχει τη πραλίνα



ξεκινάμε το τηγάνισμα

όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα τους βάζουμε σε χαρτί
ώστε να φύγει το περιττό λάδι

η κουβερτούρα έχει λιώσει μέσα

περιχύνουμε στους λουκουμάδες
την πραλίνα

και έτοιμοι για φάγωμα οι λουκουμάδες μας

                                                                 Απο την ομάδα του E-mam.gr
                                                                                            Καλή επιτυχία

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη αρχη παιδια!!Εχω μια αδυναμια στους λουκουμαδες κ αυτοι φαινονται υπεροχοι,θα τους φτιαξω το συντομοτερο!
Δημητρα

e-mam.gr είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ Δήμητρα να είσαι καλά, σύντομα θα ανεβούν και άλλες νοστημιές.

Ανώνυμος είπε...

Κάλη αρχή παιδια!
Θα τους δοκιμασουμε και θα σας γραψουμε εντυπωσεις!

e-mam.gr είπε...

Ευχαριστούμε, ευπρόσδεκτο κάθε σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

3 Μερες τρωω τους λουκουμαδες....Θα τους φτιαξω και αυριο! Να ειναι καλα ο Μητσος ο φιλος μου!!Μανωλης Απο την δουλεια!!

e-mam.gr είπε...

Ελα ρε Μανωλαρε!
Θελουμε φωτογραφια απο τους δικους σου λουκουμαδες

Δημοσίευση σχολίου

 

Posts Comments

©2006-2010 ·TNB