Γιουβέτσι με μοσχάρι
5-6 μερίδες
Τα υλικά
μας:
1 κιλό
μοσχάρι νουά
½ κιλό κριθαράκι
μέτριο
2 κρεμμύδια
1 κουτ.
σούπας πελτέ
1 κύβο
βοδινού
Αλάτι – λάδι
Αφού
πλύνουμε το κρέας το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και
ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν μαραθεί προσθέτουμε το κρέας και
ανακατεύουμε τακτικά. Όταν το κρέας αλλάξει χρώμα ρίχνουμε αρκετό νερό και το
αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει. Μετά από λίγη ώρα θα βγάλει αφρό στην
επιφάνεια και πρέπει να ξαφρίσουμε με ένα κουτάλι. Αν χρειαστεί κι άλλο νερό
προσθέτουμε. Όταν το κρέας τσιμπιέται
εύκολα,
είναι έτοιμο. Τότε προσθέτουμε τη σάλτσα, το κύβο, το αλάτι και 5 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε και το κριθαράκι, ανακατεύουμε
για 2-3 λεπτά και το τοποθετούμε στη γάστρα ή σε ταψί με καπάκι
(αν δεν έχουμε
καπάκι το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ) Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα και
κάτω. Ανακατεύουμε τακτικά κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί ίσως χρειαστεί
κι άλλο νερό. Δέκα λεπτά πριν
σβήσουμε το φούρνο αφαιρούμε το καπάκι. Προσέχουμε
όταν βγάλουμε το ταψί να έχει ζουμάκι γιατί τραβάει το κριθαράκι όσο κρυώνει το
φαγητό μας.
 |
Τα υλικά μας |
 |
Κόβουμε το κρέας |
 |
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι |
 |
Ανακατεύουμε και όταν μαραθεί.. |
 |
..ρίχνουμε το κρέας |
 |
Όταν αλλάξει χρώμα.. |
 |
..προσθέτουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά |
 |
Ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζεται ο βρασμός |
 |
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, ρίχνουμε τη σάλτσα.. |
 |
..το κύβο.. |
 |
..το αλάτι.. |
 |
..και το νερό |
 |
Όταν πάρει μία βράση, προσθέτουμε το κριθαράκι.. |
 |
..και ανακατεύουμε για δύο λεπτά |
 |
Το τοποθετούμε σε ταψί |
 |
ανακατεύουμε, βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε |
 |
10 λεπτά πριν βγάλουμε το ταψί, αφαιρούμε το καπάκι |
 |
Και είναι έτοιμο |
 |
Σερβίρουμε, με λίγο τριμμένο τυράκι ή φέτα
Από την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία!
|
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου