Για
τη κρέμα θα χρειαστούμε:
600
γρ κρέμα τυρί
200 mi κρέμα γάλακτος
60
γρ ζάχαρη άχνη
Για
τη βάση:
400
γρ μπισκότα
200
γρ βούτυρο
Επικάλυψη:
2
κονσέρβες βύσσινο
2 ½
κουτ σούπας κορν φλαουρ
2
κουτ σουπας ζάχαρη άχνη
Για
τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα
στο μπλέντερ, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι ή τσέρκι 24εκ και το ανακατεύουμε με το
λιωμενο βούτυρο. Πιέζουμε καλά. Το ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνος στους 180οC για 15λεπτά.
προθερμασμένο φούρνος στους 180οC για 15λεπτά.
Για
την επικάλυψη: Σουρώνουμε τις κονσέρβες, τα βύσσινα μένουν στο σουρωτήρι να στραγγίσουν
καλά και το σιρόπι το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το κορν φλάουρ και τη
ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Όταν αρχίσει και δένει
το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος για να το
βοηθήσουμε να κρυώσει.
Για
τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με την άχνη, όταν δέσει το μείγμα
προσθέτουμε το τυρί και ομοιογενοποιούμε πολύ καλα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο
έως ότου κρυώσει πολύ καλά η βάση και η επικάλυψη. Εφόσον το μπισκότο έχει
κρυώσει προσθέτουμε τη κρέμα, ισιώνουμε με τη βοήθεια της σπάτουλας και τέλος
ρίχνουμε τα βύσσινα και ΄΄πηχτό΄΄ σιρόπι. Μετά το τοποθετούμε όλο μαζί στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (το καλύτερο θα ήταν να μείνει 1 ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο).
Μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε μία κονσέρβα βύσσινο αντί για δύο,(μη ξεχάσετε να αλλάξετε
το κορν φλάουρ με την άχνη στη μισή ποσότητα) θα είναι πιο λεπτή η στρώση. Το
φτιάχνετε όπως σας αρέσει.
![]() |
τα υλικά μας |
![]() |
βράζουμε το σιρόπι από το βύσσινο |
![]() |
λιώνουμε το βούτηρο |
![]() |
έχουμε θρυμματίσει το μπισκότο |
![]() |
και ρίχνουμε το βούτυρο |
![]() |
πιέζουμε καλά |
![]() |
και το τοποθετούμε στο φούρνο |
![]() |
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη |
![]() |
μόλις δέσει το μείγμα... |
![]() |
ρίχνουμε το τυρί |
![]() |
...και χτυπάμε καλά |
![]() |
ώρα να μπει στο ψυγείο |
![]() |
όταν είναι έτοιμη και η βάση την αφήνουμε να κρυώσει |
![]() |
μόλις κρυώσει βγάζουμε από το ψυγείο τη κρέμα και την ρίχνουμε στη βάση |
![]() |
απλώνουμε καλά |
![]() |
ώρα να ρίξουμε τα βύσσινα |
![]() |
και αμέσως μετά το πηχτό σιρόπι από πάνω |
![]() |
απλώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο |
![]() |
έτοιμο!!! |
Απο την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία
2 σχόλια:
Αχ αυτη η βάση μπισκότου....αχ αυτη η βάση!
ε εντάξει ρε Μήτσο αφού ξέρεις οτί έχεις να κάνεις με καριερίστες τώρα όχι με τυχαίους
Δημοσίευση σχολίου