Τα υλικά μας:
½ κιλό βίδες ή πέννες
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
3 σκέλιδες σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Μία κουτ σούπας βούτυρο
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό,μόλις βράσει ρίχνουμε μία χούφτα αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο. Σε ένα μπόλ βάζουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και με το minipimer λιώνουμε το σκόρδο και ανακατεύμε το μείγμα. Όταν ανακατευτεί καλά το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Σερβίρουμε αμέσως.
![]() |
τα υλικά μας |
![]() |
αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια τα βάζουμε σε ένα ταψάκι |
![]() |
λιώνουμε το βούτηρο |
![]() |
λιώνουμε το σκόρδο |
![]() |
ανακατεύουμε το μείγμα |
![]() |
και το ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια |
![]() |
έτοιμο! |
![]() |
Σερβίρουμε |
Απο την ομάδα του E-mam.gr καλή επιτυχία
3 σχόλια:
Πάλι καλά που υπάρχουν και οι παλιοί και μαθαίνουμε εμείς οι νέοι αυτές τις υπέροχες παραδοσιακές συνταγές.
Πολύ ωραίο φαίνεται, σερβίρεται παγωμένο σαν σαλάτα ή είναι ζεστό πιάτο;
καλησπέρα, σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα. Έτσι είναι το παραδοσιακό. Σε λίγες μέρες θα ανεβάζουμε άλλο ένα παραδοσιακό ποντιακό πιάτο... Μείνε συντονισμένος!
Για σαλάτα θα ήταν μία πολύ ωραία ιδέα, απλά δεν θα έβαζα σκόρδο και θα πρόσθετα λαχανικά και λίγο βραστό κοτόπουλο.
Δημοσίευση σχολίου